Kunder

HSB Östergötland

Tillsammans gör vi livet enklare – det säger det mesta om HSB Östergötland, som bygger och förvaltar bostadsrätter, hyresrätter och lokaler. Det här är ett företag som genomsyras av ett imponerande kvalitetstänkande och stort engagemang. Samarbetet inleddes med ett omfattande varumärkesarbete och har fortsatt med allt från årsredovisningar till kampanjer för nya projekt. Jag arbetar också regelbundet med deras trevliga kundtidning Hemma i HSB, som går ut till 16 000 medlemmar.

Fonus Öst

Samarbetet med Fonus Öst genom åren har varit fantastiskt. Det har varit en inspirerande och modig kund där vi ständigt har tagit nya kliv tillsammans. Fonus Öst är regionens ledande begravningsbyrå och de har även en omfattande familjejuridisk verksamhet. Jag har arbetat med allt från varumärkes- och konceptutveckling till webb, film, annonser, radio, fönsterskyltning och sociala medier. Under senare år har vi lanserat ett helt nytt koncept inom begravningsbranschen – Nya tidens begravningar.

NRC Flyktinghjälpen Sverige

Vi lever i en hård värld, där krig och konflikter driver människor på flykt. En av världens största aktörer när det gäller aktivt hjälparbete på plats är NRC Flyktinghjälpen. De startade i Norge efter andra världskriget och finns idag i 31 länder med 14 000 engagerade och modiga medarbetare. Jag har förmånen att få vara en del i det här viktiga arbetet, genom att översätta och ibland också skriva texter för den svenska marknaden. Det handlar huvudsakligen om webb, men även pressreleaser, direktutskick, nyhetsbrev och film.

ida infront

ida infront är ett landets ledande IT-företag inom sitt område – att bygga framtidens smarta informationssamhälle. Här går erfarenhet och gedigen kunskap hand i hand med öppenhet och ständig utveckling. En av företagets styrkor är förmågan att skapa långsiktiga relationer med sina kunder, som huvudsakligen finns inom offentlig förvaltning. Och apropå relationer så har vi samarbetat i många år, eftersom jag skriver deras nyhetsbrev Monday Morning Mail sedan 1998.

Rimforsa Strand

Vackra Rimforsa Strand alldeles vid Åsundens strand drivs av den trevliga familjen Eriksson. Hit kommer gäster, både företag och privatpersoner, som vill ha ut något extra av sin vistelse. För några år sedan påbörjade vi ett omfattande inredningsprojekt, som jobbar sig genom det stora huset steg för steg. Och förutom webb, trycksaker och löpande annonser är det också extra roligt att ha satt det fina namnet, som genast kändes helt rätt.

Lofsdalens fastighetsbyrå och Funäsdalsfjällens fastighetsbyrå

Det skiljer nästan 60 mil mellan oss, men det hindrar inte ett långvarigt samarbete som började för flera år sedan. För när driftiga mäklaren Malin Nyström ville satsa extra på sin verksamhet, valde hon att ta hjälpt med beskrivande texter till flera av sina objekt. För mig som älskar arkitektur, interiörer och personliga hem har det här varit ett roligt och annorlunda samarbete. Jag har också lärt mig hur fantastiskt vacker och attraktiv den här delen av vår vilda och vidsträckta svenska fjällvärld är. Härliga Härjedalen!

Norrevo Fastigheter AB

Norrevo är ett förhållandevis ungt och spännande bolag, som arbetar med att utveckla och förvalta lokaler i Norrköping. De är tydliga med vad de vill, nämligen skapa en attraktiv och färgstark stad som ger rum för livet. I ett trevligt samarbete har jag haft olika copyuppdrag, men även genomfört fokusgrupper kring några av företagets viktigaste framtidsfrågor.

Stångebro Bygg

Att bygga med ansvar, öppenhet och kvalitet – det är precis vad Stångebro Bygg står för. En av företagets uppskattade styrkor är den arbetsmodell som de gärna använder och som kallas entreprenader i samverkan. Kyrkor, idrottshallar, företagslokaler eller kanske kulturhus. Projektlistan brukar vara imponerande lång. Jag arbetar löpande med företagets varumärke och värdegrund. Jag arbetar också löpande med deras sajt, bland annat gör vi nya casebeskrivningar och vd-krönikor, som även mailas ut.

Linköpings Kommun

Det händer mycket inom Linköpings kommun och det pågår en ständig utveckling som ska kommuniceras ut mot medborgarna. Nya beslut och projekt som påverkar, och förgyller, vår vardag. ”Hej Linköping” blev ett koncept för att nå ut till alla linköpingsbor med viktig information. Jag har också arbetat med roliga projekt som Vinterljus och Årets sommarblommor. Nyligen så medverkade jag i att ta fram en bok – Miniarkitekterna. Den ger barnens perspektiv på att bygga och forma en stad.

Exempel på andra nuvarande och tidigare kunder: Specialfastigheter, Mjölby kommun, Stångåstaden (årsredovisningar), Norrköpings kommun, Länsstyrelsen (arbetet mot hedersförtryck), Landeryds golfklubb, Skandia Mäklarna, Ikanohuset, Glitter, Svenska kyrkan och JM.